Επιχειρήσεις

Αβαξ: Κέρδη 40 εκατ.από την πώληση ΑΠΕ - Συνεχίζει με Volterra


Αποκομίζοντας κέρδος της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ από την πώληση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη ΔΕΗ έναντι υψηλού τιμήματος, ο όμιλος Αβαξ θα συνεχίσει τις επενδύσεις σ' αυτόν τον τομέα, προσβλέποντας σε υπεραξίες και σε υψηλές αποδόσεις.

Επισημαίνεται ότι τα κέρδη αυτά θα εμφανιστούν στη λογιστική κατάσταση α' εξαμήνου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη βελτίωση των ενοποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης μητρικής εταιρείας.

Σε ανακοίνωση του για την πώληση των ΑΠΕ της θυγατρικής Volterra, ο όμιλος αναφέρει ότι με γνώμονα το μέγιστο δυνατό όφελος των μετόχων του, έχει ως πάγια τακτική την αποεπένδυση με ελκυστικές αποτιμήσεις από ώριμες δραστηριότητες και την επανεπένδυση σε νέες δραστηριότητες με αντίστοιχες αποδόσεις (όπως ενδεικτικά ευκαιρίες ΣΔΙΤ / Παραχωρήσεις, στις οποίες θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το προσεχές διάστημα)

Μετά την πώληση πέντε "πακέτων" ΑΠΕ, η Volterra θα συνεχίσει και θα αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητες της σε όλο το φάσμα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ περιλαμβάνει αιολικά, φωτοβολταϊκά και μικρά υδροηλεκτρικά έργα συνολικής ισχύος περίπου 100MW, καθώς και έργα αποθήκευσης ενέργειας (αυτόνομα συστήματα και υβριδικά). Επιπλέον, η Volterra συμμετέχει σε άλλα ενεργειακά project όπως η δημιουργία δικτύων φορτιστών σε διάφορες επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας (ESCO).

Συνεχίζει επίσης την εμπορική της δραστηριότητα τόσο στον τομέα λιανικής και χονδρικής πώλησης ρεύματος και φυσικού αερίου.

 

H ΑΒΑΞ και η  ανακοινώνουν ότι η 100% θυγατρική της ΑΒΑΞ, Volterra, προέβη σε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της σε χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος 112MW, στη ΔΕH Ανανεώσιμες, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Euro2day.gr.

Συγκεκριμένα, η ΔΕH Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 55% των μετοχών της Volterra K-R ΑΕ και της Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ ΑΕ, στις οποίες είναι ήδη μέτοχος σε εκάστη εταιρεία κατά 45% από το 2019.  Η Volterra K-R ΑΕ και η Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ ΑΕ κατέχουν εν λειτουργία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 69,7MW στην Αιτωλοακαρνανία και τη Βοιωτία.

Επίσης, η ΔΕH Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 100% της Ηλιοφάνεια ΑΕ η οποία κατέχει ένα εν λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2,7 ΜW στη Βοιωτία, καθώς και τις εταιρείες Volterra ΔΟΥΚΑΣ ΑΕ και Volterra ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΑΕ που έχουν στην κατοχή τους αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 39,5ΜW, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα