Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται


Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία η οποία έχει υιοθετήσει πολεμική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» του Πολεμικού Ναυτικού.

Απαντώντας στις απειλές που εκτοξεύει η Αγκυρα σε καθημερινή, πλέον, βάση, ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι «όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί».

Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επαγρύπνηση και είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις, εφόσον αυτό απαιτηθεί. «Δίνουμε ηχηρές απαντήσεις στα λόγια κάποιων. Τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα, τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα και η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και υποστήριξε ότι «είναι λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη της χώρας τους ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν».

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι «κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα