ΕΥΖην

Αυτοπροσωπογραφία του Ζαν Μισέλ Μπασκιά μπορεί να πωληθεί $60 εκατ.


Ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες όχι μόνο στην αμερικανική ιστορία, αλλά και στην παγκόσμια ιστορία, καθώς τα έργα του και το χαρακτηριστικό του στυλ συνεχίζουν να διαποτίζουν τη δημοφιλή κουλτούρα και τις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης σε Μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Τώρα μία εντυπωσιακή αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη με τίτλο "Self-Portrait as a Heel Part Two" θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε το 1982, ενώ ο Μπασκιά ζούσε στο Λος Άντζελες, σε μία περίοδο του καλλιτέχνη ιδιαίτερα δημιουργική. Μία από τις λίγες αυτοπροσωπογραφίες του Μπασκιά, το έργο "Self-Portrait as a Heel Part Two" δημιουργήθηκε για την πρώτη του έκθεση στη Δυτική Ακτή, στη Gagosian Gallery στο Λος Άντζελες.

Οι αποχρώσεις του πράσινου, του μαύρου, του μπεζ, του μπλε κυριαρχούν στο "Self-Portrait as a Heel" που είναι αντιπροσωπευτικό του σύγχρονου και νεο-εξπρεσιονιστικού στυλ του καλλιτέχνη.

Το έργο θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου και η αξία του υπολογίζεται σε 40-60 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις