Αγορές

Binance: Γιατί το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει πάνω από 4 δισ. δολάρια;


Σε μια πρόσφατη τροπή των γεγονότων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έβαλε στο στόχαστρο την Binance Holdings, ζητώντας πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος μιας προτεινόμενης λύσης σε μακρά έρευνα.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τον βαρύ διακανονισμό ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Binance με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης, ένας διακανονισμός που σηματοδότησε επίσης την παραίτηση του CEO της Binance, Changpeng Zhao.

Αγοράστε Bitcoin ETF Token

Γιατί το υπουργείο δικαιοσύνης ζητάει πάνω από $4 δισ. από την Binance

Οι κατηγορίες κατά της Binance ήταν ιδιαίτερα σοβαρές, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ισχυρίζεται ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τη δράση της μαχητικής ομάδας Χαμάς με έδρα τη Γάζα και άλλων αναγνωρισμένων τρομοκρατικών οργανώσεων στην πλατφόρμα του.

Το Δίκτυο Καταπολέμησης Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων ήταν αναπόσπαστο μέρος του διακανονισμού, υποστηρίζοντας ότι η Binance παρέλειψε να εφαρμόσει προγράμματα ασφαλείας που αποσκοπούσαν στην αποτροπή συναλλαγών με αυτές τις ομάδες.

Ποιες είναι οι κατηγορίες σε βάρος της Binance;

Οι ομοσπονδιακές αρχές υποστηρίζουν ότι η Binance έκανε τα στραβά μάτια στις νομικές υποχρεώσεις, επιτρέποντας τη ροή κεφαλαίων προς τρομοκράτες, εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ακόμη και τη διευκόλυνση συναλλαγών που σχετίζονται με σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά και ναρκωτικά. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια σχολαστική, πολυετή έρευνα, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα των κατηγοριών.

Το προτεινόμενο ψήφισμα δεν περιλαμβάνει μόνο ένα σημαντικό χρηματικό πρόστιμο, αλλά και ποινικές κατηγορίες σε βάρος του ιδρυτή της Binance, Changpeng Zhao. Σίγουρα, οι συνέπειες θα είναι σημαντικές για τη Binance, ενώ σηματοδοτεί και την έναρξη για μελλοντικές αλλαγές ως προς τον έλεγχο και την κύρωση ποινών στα καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin ETFs και ανερχόμενα κρυπτονομίσματα

Μπορεί το περιστατικό αυτό με τη Binance να φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ωστόσο ακόμη το συνολικό κλίμα είναι θετικό. Βασικό ρόλο σε όλο αυτό παίζει η αναμενόμενη έγκριση των Spot Bitcoin ETFs, η οποία θα οδηγήσει ενδεχομένως σε μια σημαντική αύξηση της ζήτησής του.

Μάλιστα, οι εξελίξεις αυτές έχουν οδηγήσει καινοτόμα έργα να εκμεταλλευτούν την κατάσταση της αγοράς ώστε να δημιουργήσουν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ένα από τα έργα αυτά είναι το Bitcoin ETF Token, το οποίο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε την αγορά crypto.

Bitcoin ETF info

Ειδικότερα, το Bitcoin ETF Token (BTCETF) έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει στους επενδυτές του οφέλη από τα Bitcoin ETFs, χωρίς να χρειαστεί να επενδύσουν σε αυτά. Έτσι, μόλις το Bitcoin καταφέρει να εκπληρώσει κάποια σημαντικά ορόσημα που σχετίζονται κυρίως με τα ETFs και την τιμή του, το Bitcoin ETF θα καίει το 5% της διαθεσιμότητάς του.

BTC ETF staking

Το συνολικό ποσό που θα καεί μόλις ολοκληρωθούν και τα 5 ορόσημα, θα είναι το 25% των συνολικών κρυπτονομισμάτων BTCETF.

Επιπλέον, το Bitcoin ETF Token προσφέρει και μηχανισμό στοιχηματισμού, μέσω του οποίου οι επενδυτές μπορούν να εκμεταλλευτούν μια αρκετά ελκυστική ετήσια απόδοση. Συνδυάζοντας τον αποπληθωριστικό χαρακτήρα του κρυπτονομίσματος  με τις τεράστιες προοπτικές του, θεωρούμε ότι η πορεία που θα ακολουθήσει θα είναι εξαιρετική.

Αγοράστε Bitcoin ETF Token στην προπώληση

Προπώληση του Bitcoin ETF Token

Εάν σας ενδιαφέρει η επένδυση σε ένα από τα κρυπτονομίσματα που θα ανέβουν σε τιμή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε το Bitcoin ETF token. Η προπώλησή του έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1.3 εκατομμύρια δολάρια.

BTC

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να αποκτήσετε και εσείς μερικά κρυπτονομίσματα BTCETF είναι να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της προπώλησης, να συνδέσετε το ηλεκτρονικό πορτοφόλι κρυπτογράφησης και να αγοράσετε τον αριθμό που επιθυμείτε. Εάν δεν έχετε κρυπτονομίσματα για να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την τραπεζική σας κάρτα μέσω της πλατφόρμας.

Αγοράστε Bitcoin ETF Token στην προπώληση

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα