Τράπεζες

Binance: Βγαίνει από το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ μετά από τη μήνυση της SEC


Βγαίνει από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα η Binance λόγω της αγωγής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το υποκατάστημα της Binance στις ΗΠΑ (Binance.US) αποκόπτεται από τους τραπεζικούς της εταίρους λόγω της αγωγής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων,

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους πελάτες, η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι εταίροι της στον τομέα των πληρωμών και των τραπεζικών υπηρεσιών έχουν σηματοδοτήσει την πρόθεση τους να παύσουν τις συναλλαγές μέσω των συνήθων διαύλων για πληρωμές σε δολάρια, ήδη από τις 13 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι "θα επηρεαστεί η ικανότητά μας να δεχόμαστε καταθέσεις σε fiat δολ. ΗΠΑ και να επεξεργαζόμαστε αναλήψεις σε fiat δολ. ΗΠΑ", αναφέρει η εταιρεία, ενώ προσθέτει ότι διατηρεί αποθέματα 1:1 για όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών.

Η Binance.US, η οποία δημοσίευσε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Twitter, είπε ότι "αναστέλλει τις καταθέσεις σε δολάρια και τις επαναλαμβανόμενες εντολές αγοράς από σήμερα" και μεταβαίνει σε status "ανταλλακτήριο μόνο για κρυπτονομίσματα".

Σε μήνυση που υπέβαλε τη Δευτέρα, η SEC κατηγόρησε τη Binance και τον ιδρυτή της Changpeng Zhao για κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών, παραπλάνηση επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών και παραβίαση των κανόνων τίτλων. Στη συνέχεια, η υπηρεσία δήλωσε ότι επιδιώκει να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Binance και να προστατεύσει τα κεφάλαια των πελατών, μεταξύ άλλων μέσω του επαναπατρισμού των επενδύσεων πελατών που διατηρούνται στο εξωτερικό.

H Binance.US στο email προς τους πελάτες είπε ότι οι ισχυρισμοί της SEC είναι "αδικαιολόγητοι" και ότι "θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σθεναρά τους εαυτούς μας".

Η πλατφόρμα είπε ότι θα διαγράψει τα ζεύγη συναλλαγών που αφορούν το δολάριο ΗΠΑ από την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσει να υποστηρίζει ζεύγη που περιλαμβάνουν stablecoins – μάρκες που υποτίθεται ότι έχουν σταθερή αξία, συνήθως 1 δολάριο.

Ο Richard Galvin, συνιδρυτής της Digital Asset Capital Management, είπε ότι εμφανίζονται διαφορές στις τιμές μεταξύ του Binance.US και του Binance.com καθώς οι πελάτες των ΗΠΑ "προσπαθούν να πουλήσουν και να αφαιρέσουν γρήγορα δολάρια ΗΠΑ από το χρηματιστήριο".

Κάτι παρόμοιο συνέβη στα τέλη Μαΐου στο υποκατάστημα της Binance στην Αυστραλία (Binance Australia), όταν η πλατφόρμα επρόκειτο να αποκοπεί από μια βασική διαδρομή πληρωμής σε δολάρια Αυστραλίας, είπε.

Το BNB, το "νόμισμα" της Binance, υποχώρησε έως και 4,4% την Παρασκευή, παρατείνοντας μια πρόσφατη περίοδο υποαπόδοσης σε ευρύτερες αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το Bitcoin και το Ether, τα δύο κορυφαία νομίσματα, υποχώρησαν περίπου 1% στις 12:40 μ.μ. στη Σιγκαπούρη.

Το BNB έχει χάσει περίπου 17% αυτή την εβδομάδα.

Η SEC αυτή την εβδομάδα διεύρυνε την καταστολή στα κρυπτονομίσματα με τη δράση κατά της Binance που ακολούθησε αργότερα μια αγωγή κατά της Coinbase Global για τη λειτουργία παράνομης ανταλλαγής. Η Coinbase αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της SEC και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πάει τη νομική μάχη μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα