Τράπεζες

Bloomberg: Επισπεύδει την ΑΜΚ η Τρ. Πειραιώς – Θα γίνει τον Μάρτιο


Η Τρ. Πειραιώς επισπεύδει την υλοποίηση των σχεδίων για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον Μάρτιο, υποστηρίζει το Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις στελεχών του ΤΧΣ.

Η είδηση προκαλεί πιέσεις στη μετοχή της τράπεζας, η οποία υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,5%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από όλες τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Το συνήθως καλά πληροφορημένο πρακτορείο υποστηρίζει εμμέσως ότι το ΤΧΣ δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση με το σύνολο των δικαιωμάτων του. Οπως αναφέρει, μέσω της ΑΜΚ θα μειωθεί το ποσοστό του ΤΧΣ/Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας(τώρα 61,3%), με αντίστοιχη αύξηση του συνολικού μεριδίου των ιδιωτών μετόχων.

Οπως είχε διαρρεύσει στην αγορά, η τράπεζα σχεδίαζε αρχικά να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου τον Απρίλιο-Μάιο, πριν από τα stress test της ΕΚΤ.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, αυτή η ΑΜΚ – που θα είναι της τάξεως του 1 δισ. ευρώ - επισπεύδεται για να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου. Το πληροφοριακό δελτίο θα εκδοθεί τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα