ΕΥΖην

Bottega Veneta: Ο Matthieu Blazy νέος Creative Director


Τον νέο διευθυντή δημιουργικού (Creative Director) ανακοίνωσε ο οίκος Bottega Veneta μετά την αποχώρηση του Daniel Lee την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο διάδοχος του Daniel Lee είναι ο Matthieu Blazy, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν διευθυντής σχεδιασμού της Ready to Wear σειράς του Bottega Veneta μετά την ένταξή του στον οίκο του ομίλου Kering το 2020.

Η πρώτη συλλογή του Blazy ως διευθυντή δημιουργικού θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2022.

Η καριέρα του γεννημένου στο Παρίσι Blazy ξεκίνησε με την αποφοίτησή του από την Ανώτατη Σχολή Εικαστικών Τεχνών «La Cambre» στις Βρυξέλλες, όταν άρχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής ανδρικών ενδυμάτων για τον Raf Simons.

Στη συνέχεια εντάχθηκε στον οίκο Maison Martin Margiela, όπου εργάστηκε στη γραμμή «Artisanal» και στις γυναικείες συλλογές RTW. Αργότερα, το 2014 εργάστηκε στον οίκο Celine και στη συνέχεια συνεργάστηκε ξανά με τον Raf Simons κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Calvin Klein το 2016.

Ανακοινώνοντας τον διορισμό, ο διευθύνων σύμβουλος του Bottega Veneta, Λέο Ρονγκόνε, δήλωσε:

"Ο Matthieu Blazy είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο πρόσωπο, στο οποίο είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος που εμπιστεύομαι το τιμόνι του πολυτελούς μας οίκου. Ο Bottega Veneta πάντα ταυτιζόταν με την ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και την ξεχωριστή δημιουργικότητα".

"Ο διορισμός του Matthieu θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας, διατηρώντας παράλληλα τις αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του Bottega Veneta", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα