Επιχειρήσεις

British Airways: 500.000 επιβάτες μέσω του "Ελ. Βενιζέλος" το 2023


Σημαντική είναι η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για το αεροδρόμιο της Αθήνας.Η  British Airways μετέφερε πέρυσι 500.000 επιβάτες μέσω του "Ελ. Βενιζέλος", ενώ φέτος στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου η κίνηση παρουσιάζει αύξηση +6,6%

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Βρετανία αποτελεί μια παραδοσιακή «πηγή» προέλευσης αφίξεων και εσόδων για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

Αναλυτικότερα:

-  Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν:

-  2η από πλευράς διεθνούς απευθείας κίνησης το 2023 με +15% αύξηση σε σχέση με το 2019 και

-  2η από πλευράς ξένων επισκεπτών με αύξηση +19% σε σχέση με το 2019.

- Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν:

-  3η από πλευράς διεθνούς απευθείας κίνησης κατά το τετράμηνο Ιαν-Απρ 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023 και με αύξηση +7% και

-  2η από πλευράς ξένων επισκεπτών και με αύξηση 24% σε σχέση με το τετράμηνο Ιαν-Απρ 2024.

- Το Λονδίνο, με μερίδιο αγοράς το 83%, στο σύνολο της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, με το 47% των ξένων επιβατών (τουριστών) να επισκέπτονται την Αθήνα κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Απριλίου (χαμηλή περίοδος).

- Η British Airways μετέφερε 500.000 επιβάτες περίπου το 2023 και παρουσιάζει αύξηση +6,6% το 2024 (Ιαν-Απρ 2024).

- Οι επιβάτες της γραμμής ταξιδεύουν κυρίως για αναψυχή (κατά 62%), ενώ η κίνηση VFR (σκοπός ταξιδιού επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους) και το business αντιστοιχούν σε 25% και 10% αντίστοιχα.

- Οι ξένοι επισκέπτες που ζουν στο εξωτερικό, αποτελούν το 62%, ενώ οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, το 37%.

Στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, ο περιφερειακός εμπορικός δδιευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev, δήλωσε: «Σε συνέχεια των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023 και του Α΄ Τριμήνου του 2024, ανακοινώσαμε την μεγαλύτερη διαχρονικά οικονομική επένδυση, ύψους 7 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας που αφορά σε 600 διαφορετικές πρωτοβουλίες.

Το πρόγραμμα επενδύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών.

Το γεγονός αυτό μας δίνει την πεποίθηση πως θα συνεχίσουμε να συνδέουμε την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο και, πέραν του Λονδίνου, με 180+ ακόμη προορισμούς, προσφέροντας κορυφαία premium προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η Club Europe και η Club World.

Τέλος, η British Airways πέραν της Αθήνας πετάει και προς Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδο, Κω και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα