Διεθνή

Bundesbank: Υφεση τέλος στη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο


Μικρή αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει το γερμανικό ΑΕΠ το β΄τρίμηνο σύμφωνα Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της σήμερα, η οποία επισημαίνει ότι η ύφεση στη Γερμανία αναμένεται να τελειώσει το εαρινό τρίμηνο.

«Χάρη στους έντονα αυξανόμενους μισθούς, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των ιδιωτικών νοικοκυριών σταθεροποιείται παρά τον πληθωρισμό που παραμένει πολύ υψηλός», γράφουν στην έκθεση ειδικοί της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, γεγονός που ορίζεται από τους οικονομολόγους ως «τεχνική ύφεση».

Για το 2023 συνολικά, η Bundesbank αναμένει ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,3% προσαρμοσμένο ημερολογιακά, ενώ θα ακολουθήσει ανάπτυξη 1,2% το 2024 και 1,3% το 2025.

Η Bundesbank είπε ότι η ανοδική πορεία του εαρινού τριμήνου θα υποστηριχθεί από την ικανότητα της γερμανικής βιομηχανίας να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη πτώση της ζήτησης χάρη στις χαμηλότερες τιμές ενέργειας, τη χαλάρωση των σημείων συμφόρησης από πλευράς προσφοράς και τα γεμάτα βιβλία παραγγελιών.

«Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει με επίπονες προσπάθειες από τις κρίσεις των τελευταίων τριών ετών», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα