ΕΥΖην

"Cabinet of Curiosities" από Louis Vuitton και Marc Newson


Ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Louis Vuitton και ο Marc Newson για να φανταστούν εκ νέου το εμβληματικό ταξιδιωτικό μπαούλο του οίκου ειδών πολυτελείας σε μια σύνθεση παιχνιδιάρικων ντουλαπιών που έχει το σχήμα αποσκευής.

Το Cabinet of Curiosities, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της φετινής Milan Design Week, αποτίει φόρο τιμής στο αναγνωρίσιμο μπαούλο του Louis Vuitton και χαρακτηρίζεται από τις τεχνικολόρ χρωματικές αποχρώσεις του Newson εσωτερικά.

Όταν ο ταξιδιώτης κατεβάσει το φερμουάρ στο Cabinet of Curiosities, 19 όλο χρώμα αποσπούμενοι κύβοι αποθήκευσης τον προσκαλούν να παίξει με τον χώρο και να ορίσει τη διάταξή τους κατά το δοκούν. Κάθε μπαούλο είναι κατασκευασμένο χειροποίητα στο εργαστήριο του οίκου.

«Ποιότητα, εκτέλεση, ιδιαίτερη τεχνογνωσία, χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Είναι μια απλή ιδέα, ένα χρηστικό και εμβληματικό αντικείμενο που δίνει στον χρήστη την ευκαιρία να κάνει με αυτό ό,τι θέλει. Κάθε ένα από αυτά εμπεριέχει τον εαυτό του, ζώντας τη δική του ζωή. Το Cabinet of Curiosities, ένα κιβώτιο αναμνήσεων, σε τρεις παραλλαγές. Μπορούν να είναι οτιδήποτε, κάτι το οποίο είναι συμβολικό για εσάς αν είστε συλλέκτης. Ακόμη και αν δεν είστε, μπορείτε να κάνετε με αυτό ό,τι θέλετε» είπε ο Newson (https://www.instagram.com/p/CrgRAAKo5oJ/).

Τόνισε ότι το εμβληματικό μπαούλο του Louis Vuitton είναι αντικείμενο που φυλάσσει εικονογραφία. «Θέλησα να αντιστρέψω τις συνθήκες: δεν έχει να κάνει με κάτι που ταξιδεύει, αλλά με τα αντικείμενα που εκτίθενται μέσα στο μπαούλο τα οποία έχουν ταξιδέψει και σημαίνουν κάτι για εσάς» εξομολογήθηκε (https://www.youtube.com/watch?v=urNK51ZtX6E&t=2s).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα