Επιχειρήσεις

“Chipita” και διεθνείς επενδυτές ρίχνουν πολύ χρήμα στον “Νίκα”


Κεφάλαια της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ θα εισφέρουν στην αλλαντοβιομηχανία “Νίκας” ο όμιλος Chipita και διεθνείς επενδυτές, επιδιώκοντας να επαναφέρουν την εταιρεία στην κορυφή του κλάδου, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης.
 Το “φρέσκο χρήμα” θα εισφερθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον όμιλο Chipita και συνεργαζόμενους επενδυτές.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του “Νίκα” - όπου συμμετείχαν ουσιαστικά μόνο εκπρόσωποι της Givenrise Investments, θυγατρικής της Chipita που κατέχει το 93,3% των μετοχών του “Νικα” -  ελήφθη απόφαση να προχωρήσει η εισηγμένη αλλαντοβιομηχανία σε μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το ακριβές ποσό που θα αντληθεί, θα εξαρτηθεί και από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Θα προηγηθεί reverse split, ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός μετοχών και να μην υπάρξει “υπερπληθωρισμός χαρτιών”. Τρεις υφιστάμενες μετοχές θα γίνουν μία.

Θα ακολουθήσει έκδοση νέων μετοχών, που θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Η αναλογία θα είναι 2,09 νέες μετοχές ανά μία που θα προκύψει μετά το reverse split (209 νέες ανά 100 μετά το reverse spit, ή ανά 300 τωρινές).

Θα εκδοθούν 83.333.334 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,12 ευρώ, ώστε το μετοχικό κεφάλαιο να αυξηθεί κατά 10 εκατ. ευρώ. Το επιπλέον ποσό που θα αντληθεί με τη διάθεση των μετοχών υπέρ το άρτιο, θα πάει στα αποθεματικά.

Τα νέα κεφάλαια θα δώσουν τη δυνατότητα στην ιστορική αλλαντοβιομηχανία να πραγματοποιήσει επενδύσεις εκσυγχρονισμού, να αναπτύξει νέα προϊόντα και να κινηθεί επιθετικά στην αγορά, προκειμένου να κατακτήσει το κενό που αφήνει η "προβληματική" Creta Farms.

Επισημαίνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η αλλαντοβιομηχανία “Νικας” επέτυχε συμφωνίες με τις τράπεζες γα αναδιάρθρωση και δραστικό “κούρεμα” των δανειακών της υποχρεώσεων, βελτιώνοντας θεαματικά τους χρηματοοικονομικούς δείκτες της. Τώρα είναι σε θέση να αξιοποιήσει ευκαρίες επέκτασης που δημιουργεί η ένταξη της στον όμιλο Chipita.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Chipita