Τράπεζες

Credit Suisse: Σοβαρές πιθανότητες για 40.000 απολύσεις - Πολιτικές διαφωνίες στην Ελβετία


Συνεχίζονται οι τριγμοί για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, με στόχο τη σωτηρία της πρώτης, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται τα 109 δισ. ελβετικά φράγκα των κρατικών εγγυήσεων, η πιθανότητα για 40.000 απολύσεις εργαζομένων, οι ευθύνες αρχών που αμέλησαν την κατάσταση και το μόνο δεδομένο παραμείνει η συμφωνία των δύο τραπεζών.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν διαβουλεύσεις σχετικά μες ευθύνες στελεχών των τραπεζών και ειδικά της Credit Suisse, με τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της Ελβετίας να διχάζονται.

Η Ανω Βουλή προσέφερε συμβιβασμό στην Κάτω Βουλή, για πιο σκληρή στάση έναντι των τραπεζών, με στόχο να τεθούν σε ισχύ οι κρατικές εγγυήσεις για την εξαγορά.

Χθες, ψηφίστηκαν τροπολογίες για να προσαρμοστεί η νομοθεσία και μειωθούν οι κίνδυνοι που θέτουν οι συστημικές τράπεζες για τους φορολογουμένους.

Η Ανω Βουλή ψήφισε υπέρ των 109 δισεκατομμυρίων φράγκων σε εγγυήσεις και η Κάτω Βουλή τις απέρριψε χθες για δεύτερη φορά, με την πρώτη να ζητά από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους τραπεζικούς νόμους που απαιτούν υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και περιορισμούς στα μπόνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ελβετοί είναι ανήσυχοι για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ έρχονται ομοσπονδιακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2023.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα