Τράπεζες

Credit Suisse: Στον αέρα η συμφωνία με την UBS – Υπό εξέταση η κρατικοποίηση


Οι ιθύνοντες της Credit Suisse κρίνουν μικρό το τίμημα εξαγοράς από την UBS

Σε αδιέξοδο φαίνεται να καταλήγει η προσπάθεια διάσωσης της Credit Suisse μέσω εξαγοράς της από ην UBS, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το σχέδιο για πλήρη ή μερική κρατικοποίηση της.

Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι απορρίπτει την προσφορά της UBS, καθώς βασικός μέτοχός της θεωρεί το τίμημα πολύ χαμηλό. Η προσφορά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  θα πλήξει τους μετόχους και τους εργαζόμενους που έχουν μετοχές.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS.

Στην προσφορά της προς την Credit Suisse, επέμεινε επίσης σε μια ουσιώδη δυσμενή αλλαγή που ακυρώνει τη συμφωνία εάν τα περιθώρια πιστωτικής αθέτησης της εκτιναχθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με το Bloomberg, επιδιώκουν να μεσολαβήσουν για μια συμφωνία που θα αντιμετωπίσει την πτώση της Credit Suisse, η οποία προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα την περασμένη εβδομάδα.

Η ενίσχυση της ρευστότητας από την ελβετική κεντρική τράπεζα σταμάτησε για λίγο τις πτώσεις, αλλά το δράμα της αγοράς ενέχει τον κίνδυνο να συνεχίσουν να φεύγουν οι πελάτες ή οι αντισυμβαλλόμενοι, με πιθανές επιπτώσεις στον ευρύτερο κλάδο.

Στο τραπέζι  η κρατικοποίηση της Credit Suisse

Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν την πλήρη η μερική κρατικοποίηση της Credit Suisse κρίνοντάς την ως την μοναδική βιώσιμη επιλογή εκτός της εξαγοράς της από τον Όμιλο UBS, αναφέρει σήμερα το Bloomberg.

Η Ελβετία εξετάζει είτε την πλήρη εξαγορά της τράπεζας ή τη σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο σε περίπτωση που η UBS δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse, προσθέτει το ρεπορτάζ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις