Ελλάδα

Στις 9.30 στο Εφετείο Αθηνών η συγκέντρωση συμπαράστασης στη 12χρονη από τον Κολωνό


Συνεχίζεται αύριο Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση trafficking και παιδοβιασμού στον Κολωνό.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη τονίζει την ανάγκη για συμπαράσταση στην επιζώσα και μέλη της οικογένειάς της που καταθέτουν τη Δευτέρα και καλούν όλους τους αλληλέγγυους ανθρώπους σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, Λουκάρεως 14, στις 9:30.

«Η δίκη της 12χρονης από τον Κολωνό ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και έκανε φανερή για άλλη μία φορά την αδίστακτη συμπεριφορά των κατηγορούμενων παιδοβιαστών και των συνηγόρων της υπεράσπισής τους, οι οποίοι έσπευσαν να καταθέσουν αίτημα επανεξέτασης του ανήλικου παιδιού από το δικαστήριο.

Η 12χρονη έχει ήδη καταθέσει πολλες φορές, υποκείμενη σε μια διαδικασία έτσι κι αλλιώς επώδυνη για ανήλικο παιδί, ενώ δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που οι ανακριτικές αρχές οφείλουν να τηρούν στις περιπτώσεις ανηλίκων που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των δύο σταδίων της προδικασίας η ανήλικη έδωσε συνολικά πέντε καταθέσεις για τη συγκεκριμένη υποθεση κι επτά συνολικά, από τις οποίες διαπιστώθηκε πως διαθέτει οξύτατη μνήμη. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη δικογραφία, προεβη σε ακριβή αναφορά των περιστατικών, λεπτομερή περιγραφή προσώπων, χώρων και περιστάσεων.

Όχι μόνο δεν υπήρξε πρωταρχικό κριτήριο για τους κρατικούς φορείς που διαχειρίζονται την υπόθεση η αποφυγή του επανατραυματισμού του παιδιού, αλλά αντίθετα, σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές που ακολουθήθηκαν, φαίνεται ότι αυτός οργανώθηκε συστηματικά, αποκαλύπτοντας πόσο απροστάτευτα είναι τα θύματα της κακοποίησης και της διακίνησης. Η κρατική αντιμετώπιση υπήρξε στην πραγματικότητα κατασταλτική και τιμωρητική για την ανήλικη και την οικογένειά της αφού ακόμα και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των αρμόδιων αρχών δεν δίστασαν να εκθέσουν την οικογένεια με τα λόγια και τις πράξεις τους, να αποκαλύψουν τον τόπο διαμονής του παιδιού, να ενοχοποιήσουν και έμμεσα να χειραγωγήσουν την υπόθεση.

Τυχόν αποδοχή εκ μέρους του δικαστηρίου του αιτήματος υπεράσπισης θα αποτελέσει σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού και θα βρει απέναντί της όλη την κοινωνία.

Δηλώνουμε παρούσες και παρόντες στην υπόθεση για να μην επιτραπεί καμία συγκάλυψη των ενόχων, καμία χειραγώγηση της διαδικασίας και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για τη διασφάλιση της προστασίας του παιδιού. Καλούμε όλους τους φορείς της επιστημονικής και νομικής κοινότητας κι ολες τις συλλογικοτητες και τα άτομα που ασχολούνται με το θεμα σε κινητοποίηση κι εγρήγορση για να ξεριζωθούν οι κακοποιητικές πρακτικές μέσα στις δικαστικές αίθουσες.»

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει  στο Εφετείο Αθηνών, στην αίθουσα Δ4, Κυρίλλου Λουκάρεως 14, κεκλεισμένων των θυρών. Η δίκη συνεχίζεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα