Άμυνα & Διπλωματία

Διαπραγματεύσεις με Γαλλία για αγορά αεροσκαφών Rafale


Βάσιμη αποδεικνύεται η πληροφορία ότι Ελλάδα και Γαλλία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά/πώληση πολεμικών αεροσκαφών Rafale. Την επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι και των δύο πλευρών. Από ελληνικής πλευράς αναφέρθηκε μάλιστα ότι  ανάλογες διαπραγματεύσεις γίνονται και με αεροναυπηγικές βιομηχανίες άλλων χωρών.

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία και όχι μόνο», δήλωσε στο Reuters Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι γίνονται συζητήσεις για αγορά 18 αεροσκαφών.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται και άλλον κυβερνητικό παράγοντα, που είπε ότι «η Ελλάδα είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία και άλλες χώρες, για να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες, , καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο».

«Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις αμυντικές μας ικανότητες. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν συζητήσεις που περιλαμβάνουν την αγορά αεροσκαφών», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη τελικές αποφάσεις.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, όπως γράφεται στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις για μια σειρά θεμάτων», ανέφερε Γάλλος κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα