Επιχειρήσεις

Dimand: Χτύπησε την πόρτα του Χρηματιστηρίου


Σε μια σημαντική στρατηγική κίνηση προχώρησε η Dimand, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων φέρεται να κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, η αίτηση κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται οι εγκρίσεις από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 H Dimand, η οποία ιδρύθηκε το 2008, κινείται πολύ δυναμικά στον τομέα ακινήτων και σύνθετων κατασκευαστικών έργων τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταστεί ένας από τους πιο ενεργούς και σημαντικούς «παίκτες».

Τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε ότι επενδύει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, αυξάνοντας τη συνολική της δέσμευση στα 71,5 εκατ. ευρώ. Η κοινοπραξία ανήκει κατά 35% στην EBRD και κατά 65% στην Arcela Investments Ltd., θυγατρική εξ ολοκλήρου της Dimand.

Λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2021, η Dimand ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής για το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα