Αλλη μία κερδοφόρος εταιρεία, η αλευροβιομηχανία "Μύλοι Κεπενού", φεύγει από το χρηματιστήριο, καθώς οι βασικοί της μέτοχοι έχουν συγκεντρώσει πάνω από το 90% των μετοχών της και δεν βλέπουν λόγο παραμονής στο ΧΑ- οποία συνεπάγεται δαπάνες και πολλές υποχρεώσεις τήρησης κανόνων κλπ, ενώ δεν προσφέρει οφέλη αν οι επιχειρηματίες δεν "παίζουν" τη μετοχή και η εταιρεία δεν χρειάζεται να αντλήσει κεφάλαια.
Δημόσια πρόταση για την εξαγορά του free float καταθέτουν οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει το 92,22% των μετοχών της και θα επιδιώξουν να αποκτήσουν το υπόλοιπο 7,78%, για να αποσύρουν εν συνεχεία την εταιρεία από το χρηματιστήριο.
Οι μεγαλομέτοχοι έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ λύσεων:
- Να πουλήσουν μετοχές και να μειώσουν τα ποσοστά τους, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη διασπορά της μετοχής (25%)
- Να εξαγοράσουν τις μετοχές σε διασπορά κα να αποσύρουν την εταιρεία από το χρηματιστήριο
Επέλεξαν τη δεύτερη λύση.
Η τιμή που θα προσφερθεί (ανά μετοχή τίμημα) δεν έγινε γνωστή. Θα είναι προφανώς υψηλότερη από την τρέχουσα (χθεσινή τιμή κλεισίματος 1,70 ευρώ) και θα προσεγγίζει την ανώτερη των τελευταίων 52 εβδομάδων (2,42 ευρώ).
Επισημαίνεται ότι στη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου η μετοχή των "Μύλων Κεπενού" έχει κινηθεί μεταξύ 1,35 και 2,42 ευρώ.
Σήμερα, με την έναρξη τη συνεδρίαση η μετοχή κλείδωσε στο limit up (+10% στα 1,87 ευρώ).
Οπως ανακοινώθηκε, η δημόσια πρόταση θα υποβληθεί μέω της εταιρείας χόλντινγκ (ΓΙ.ΕΛ.ΔΗ ΑΕ) που έχουν συστήσει οι τρεις μεγαλομέτοχοι, οι οποίοι εμφανίζονται στο μετοχολόγιο της εισηγμένης με τα εξής ποσοστά:
- Ελένη Κεπενού 44,66% (2.992.202 μετοχές)
- Δημήτριος Κεπενός 44,66% (2.992.002 μετοχές)
- Γεώργιος Κεπενός 2,90% (194.299 μετοχές)
Επισημαίνεται ότι μετά την αποχώρηση των "Μύλων Κεπενού" μοναδική εκπρόσωπος του κλάδου αλευροποιίας στο ΧΑ θα μείνει η εταιρεία Μύλοι Λούλη