Πολιτική

Δημοσκόπηση κόλαφος –Στο 6,3% μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Οι υποκλοπές και η ανεξέλεγκτη ακρίβεια πλήττουν καίρια την Κυβέρνηση σύμφωνα με έρευνα της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Αισθητή μείωσης της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, εξέλιξη που αντανακλά τη ταχεία φθορά της κυβέρνησης από το θέμα των υποκλοπών, αλλά και της ανεξέλεγκτης ακρίβειας.

Σύμφωνα με την GPO η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε στις 6,3 μονάδες, έναντι 8,9 μονάδων που ήταν η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Επίσης, ενισχύονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ μόνο πέντε κόμματα περνούν το κατώφλι του 3% για να μπουν στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, «θύμα των υποκλοπών», κερδίζει μόλις μία μονάδα και συγκεκριμένα από το 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση λαμβάνει 12,1%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν τα ακόλουθα ποσοστά:

  • ΝΔ: 31,4% από 33,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25,1% από 24,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,1% από 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
  • ΚΚΕ: 5,7% από 5,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
  • Ελληνική Λύση: 4,8% από 4,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Κάτω από το όριο του 3% -και συνεπώς μένουν εκτός Βουλής- βρέθηκαν τα κόμματα: ΜΕΡΑ25 με 2,1% από 2,3%, οι Έλληνες για Πατρίδα με 1,6% από 1,9%, και η Δημιουργία Ξανά με 1,2%.

Οι αναποφάσιστοι, που δηλώνουν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν στις εκλογές ανέρχονται στο 10,1%.

Ως προς την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,7% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 32%.

Ενέργεια και ακρίβεια

Στην ερώτηση,  ποιο ζήτημα θεωρούν οι πολίτες σημαντικότερο αυτή τη στιγμή για τη χώρα, η ενεργειακή κρίση καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 36,7% και ακολουθεί η ακρίβεια με 36,3%. Η υπόθεση των παρακολουθήσεων απασχολεί το 9,7% των πολιτών.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στο ερώτημα αν η υπόθεση αυτή επηρεάσει την τελική επιλογή στις κάλπες, η πλειοψηφία, δηλαδή το 68,9% δηλώνει λίγο ή καθόλου. Συγκεκριμένα τους ψηφοφόρους της ΝΔ θα επηρεάσει λίγο ή καθόλου το 68,9%.

Το 82,5% των ψηφοφόρων δεν σκέφτονται να αλλάξουν τη ψήφο τους με βάση την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παράλληλα, οι πολίτες σε ένα ποσοστό 58,3% δηλώνουν ότι πλήττεται η εμπιστοσύνη τους έναντι της κυβέρνησης και του κράτους εκ των οποίων, το 32,9% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 80,4% είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα