Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια


Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1, οι πολίτες απάντησαν για τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και για το ποια κυβέρνηση προτιμούν να σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.166 ατόμων

Όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση, η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων είναι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται με ποσοστό 83,6%.

Δεύτερα σε σειρά είναι τα ελληνοτουρκικά, που δείχνουν να απασχολούν έντονα το 48% και πολύ κοντά σε ποσοστά είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία με 30,8% και η εγκληματικότητα με 29,9%.

Ο κορονοϊός, οι παρακολουθήσεις και οι φυσικές καταστροφές, φαίνεται να απασχολούν μικρότερη μερίδα κόσμου με 14%, 11,1% και 12,9% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα ποιες είναι οι προσδοκίες για το χειμώνα το 45,5% λέει θα περιορίσουμε βασικές ανάγκες, το 36% με δυσκολίες αλλά θα αντεπεξέλθουμε, το 11,1% δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λέει το 6,7%.

Για το πού θα πρέπει να δώσει το μεγαλύτερο βάρος η κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών, το 60,9% απάντησε στη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, το 34% στο σούπερ μάρκετ και 5,1% είπε ΔΑ.

Η φράση που ταιριάζει περισσότερο στην κυβέρνηση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι η εξής: Προσπαθεί αλλά θα μπορούσε περισσότερο το 39,1%, κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί με 22,4%, είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση το 19,8% και κινείται σε λάθος κατεύθυνση το 17,8%.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση το 45,8% λέει τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, περίπου τα ίδια το 29% και καλύτερα το 21,2%.

Σχετικά με το τι κυβέρνηση προτιμούν απάντησαν το 31,1% ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 12,5% αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία προτιμά το 21,8% και με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 21,8%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις