Επιχειρήσεις

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Premia στο α΄τρίμηνο


Βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις επέτυχε στο πρώτο φετινό τρίμηνο η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Premia Properties.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα της διαμορφώθηκαν σε 4,2 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ τα EBITDA ήταν 4,5 εκατ.(από 2,9 εκατ. πέρυσι).

Τα τριμηνιαία κέρδη προ φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 95%.

Κατά το α' φετινό τρίμηνο η εταιρεία πραγματοποίησε σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της:

- Απέκτησε ένα βιομηχανικό ακίνητο που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΙΟΛΗ και ένα αυτοτελές κτίριο στην Ξάνθη το οποίο θα ανακαινιστεί και θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία.

- Αγόρασε ένα όμορο με το Athens Heart οικόπεδο, το οποίο εντάσσεται στο σχεδιασμό μετατροπής του ακινήτου σε πράσινο γραφειακό συγκρότημα.

 - Συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά: Τον Φεβρουάριο υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία για την μεταβίβαση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skyline Real Estate από τον όμιλο Alpha Bank στο επενδυτικό σχήμα «P&E Investments», στο οποίο η Premia μετέχει με ποσοστό 25% ενώ με 75% συμμετέχει ο όμιλος DIMAND.

Οι προοπτικές

Σε ανακοίνωση της η εισηγμένη εταιρεία αναφέρει ότι  συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της σύνθεσης και στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της καθώς και στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του. Στόχοι παραμένουν η προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της PREMIA ποιοτικών ακινήτων με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, η επίτευξη υψηλών μισθωτικών αποδόσεων και η συνεργασία με φερέγγυους μισθωτές μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων.

Παράλληλα, η εταιρεία επιδιώκει την ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου της με στόχο την διατήρηση της αξίας του αλλά και την απελευθέρωση υπεραξίας από τα υφιστάμενα ακίνητα της, προβαίνοντας σε κινήσεις όπως οι πρόσφατες συμφωνίες μίσθωσης με την Leroy Merlin στο ακίνητο της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και την Pepco στο ακίνητο της στην Παιανία, καθώς και η επέκταση του ακινήτου logistics στον Ασπρόπυργο με μισθωτή τη Friesland.

Η PREMIA δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση του παθητικού της προκειμένου να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου και να επιτύχει τη βέλτιστη δυνατή χρηματοδοτική δομή με ανταγωνιστικούς όρους αξιοποιώντας όλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Βασική προτεραιότητα της Διοίκησης είναι η συνεπής και αποτελεσματική υλοποίηση του business plan της PREMIA ώστε να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης των τελευταίων 3 ετών. Παράλληλα, παρακολουθεί συστηματικά και αξιολογεί τα μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται ώστε, εφόσον απαιτηθεί, να προβεί στις απαραίτητες προσαρμογές

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα