ΕΥΖην

Dome-Home, σπιτάκι σκύλου από Foster + Partners


Ξύλινο γαιωδαιτικό σπιτάκι σκύλου με μαξιλαράκι στο εσωτερικό του σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Το σπιτάκι σκύλου, που ονομάζεται Dome-Home, σχεδιάστηκε από το φημισμένο διεθνώς βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο και κατασκευάστηκε στο χέρι από τη βρετανική επιπλοποιία Benchmark.

Η σχεδίαση του Dome-Home σηματοδότησε τη συμμετοχή του Foster + Partners στον διαγωνισμό Barkitecture στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goodwoof στο Κτήμα Goodwood, μιας διήμερης έκθεσης και εκδήλωσης για οτιδήποτε αφορά τον τετράποδο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν αρχιτέκτονες για το έπαθλο Single Kennel Design Award, το οποίο αφορά σύγχρονα και καινοτόμα σπιτάκια σκύλου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στη φετινή Goodwoof» είχε πει ο Norman Fraser. «Το Dome-Home παρουσιάζει μια γαιωδαιτική δομή κελύφους - είναι σαν αρχιτεκτονική σε μινιατούρα» πρόσθεσε.

Τα σπιτάκια σκύλου που περιελήφθησαν στη βραχεία λίστα του διαγωνισμού δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Bonhams και τα έσοδα δωρήθηκαν στην μεγαλύτερη οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ευημερία των αγαπημένων τετράποδων, την Dog's Trust.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα