Πολιτική

Δουδωνής: Ο κ. Βορίδης είπε ψέματα ότι ο σταθμάρχης, είχε προσληφθεί νόμιμα


Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, μεταξύ άλλων επέκρινε τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη πως είπε ψέματα σχετικά με την τοποθέτηση του σταθμάρχη στη Λάρισα.

«Ο κ. Βορίδης είπε ότι ο Σταθμάρχης, είχε προσληφθεί νόμιμα. Είπε ψέματα. Γιατί η μετάταξη με πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναλύεται σε απόλυση και πρόσληψη. 'Αρα η πρόσληψη πρέπει να τηρεί τους όρους της προκήρυξης. Την ηλικία την είχε υπερβεί ο Σταθμάρχης. Γιατί προσελήφθη παράνομα; Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ο κ. Βίνης είχε υπογράψει υπέρ του κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό είναι το κομματικό κράτος. Και αυτό πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί», υποστήριξε ο κ. Δουδωνής.

Επισήμανε ακόμη τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν πίσω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρόσθεσε ότι πειστικές απαντήσεις δεν έχουν ακουστεί. «Γι' αυτό, λέμε ότι υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές ευθύνες. Ο Υπουργός, λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, διαβεβαίωνε τη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Όποιο βιβλίο και εάν ανοίξετε περί υπουργικής ευθύνης οπουδήποτε στον κόσμο, θα δείτε ότι ένας Υπουργός όταν ισχυρίζεται ότι εξασφαλίζει την ασφάλεια και μετά συμβαίνει ένα δυστύχημα, έχει υποκειμενική πολιτική ευθύνη».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε ότι οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν πολύ ψηλά, έως την ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης.

«Επιτελικό κράτος σημαίνει και επιτελικές ευθύνες και επιτελικές ευθύνες σημαίνει ότι ο κύριος πολιτικός υπόλογος είναι το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός», ανέφερε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφέρθηκε επίσης στις «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της Σύμβασης 717, η οποία είχε ως αντικείμενο την αναδιάταξη της σηματοδότησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΠΑΣΟΚ