Πολιτική

Εισαγγελέας στην ΕΥΠ για υποκλοπές/Predator - Τι ψάχνει


Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Τα ευρήματα που προέκυψαν ενδέχεται να δώσουν νέα τροπή στη δικαστική διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου προσπαθεί να διασταυρώσει στοιχεία για να διαπιστώσει αν  παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.τα πρόσωπα που τα τηλέφωνα τους είχαν παγιδευτεί με το παράνομο λογισμικό Predator.

Το στοιχείο αυτό είναι το πλέον κρίσιμο στοιχείο της έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς θα επιβεβαιώσει ή όχι αν η ΕΥΠ και παράνομα ιδιωτικά κυκλώματα δρούσαν σε συνεργασία.

Η επιβεβαίωση ή μη της ύπαρξης παρακολούθησης και από την ΕΥΠ των προσώπων που συγκροτούν τη λεγόμενη «λίστα pretador», η «λίστα Μενουδάκου» όπως συνηθίζεται να λέγεται από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (πρόεδρος ο επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος),

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετέβη στην ΕΥΠ συνοδευόμενος από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι μπορούν να ελέγξουν τα αρχεία και να κάνουν τις αναγκαίες διασταυρώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η εισαγγελική έρευνα στα αρχεία της ΕΥΠ έχει αποφέρει αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες predator