Επιχειρήσεις

Εξαγορές στον κλάδο ζυθοποιίας


Συνεχίζονται οι κινήσεις εξαγορών και συνεργασιών στον κλάδο ζυθοποιίας, όπου την τελευταία 10ετία έχουν αναδυθεί πολλά νέα επιχειρηματικά σχήματα, που διευρύνουν σταδιακά το συνολικό μερίδιο τους  στην αγορά.

Το νέο deal  στον κλάδο αφορά την εξαγορά της ευβοϊκής ζυθοποιίας Ελιξις από την Septem των αδελφών Σοφοκλή και Γιώργου Παναγιώτου.

Οι δύο ζυθοποιίες διαθέτουν παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Εύβοια και θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα, με άμεση προοπτική την ενοποίηση των δικτύων τους και την αύξηση των εξαγωγών τους. 

Επισημαίνεται ότι η Ελιξις που παράγει την μπύρα Delphi έχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά μπύρας χωρίς αλκοόλ, ενώ η Septem πραγματοποιεί σημαντικές εξαγωγές, στις οποίες κατευθύνεται το 1/4 της παραγωγής της.

Εχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες άλλες δύο εξαγορές μικρών ζυθοβιομηχανιών τοπικής εμβέλειας: Ο κυπριακός όμιλος αλκοολούχων και ποτών Photiades Group εξαγόρασε την μικροζυθοποιία Siris που εδρεύει στις Σέρρες, ενώ ο όμιλος του παλιού Ολυμπιονίκη Πέτρου Γαλακτόπουλο απέκτησε τον έλεγχο της ζυθοποιίας "Ζέος".

 Η κινητικότητα στον κλάδο θα συνεχιστεί με συνεργασίες, συγχωνεύσεις και εξαγορές, που οδηγούν σε αναδιανομή μεριδίων αγοράς

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα