Αθλητικά

Εξώδικο της Football League στην Superleague, ζητά 11,3 εκ ευρώ


Στα μαχαίρια βρίσκονται Superleague και Football league με την δεύτερη να αξιώνει 11,31 εκ ευρώ για οφειλές από το 2011 μέχρι και σήμερα και ζητά να δοθούν οι 450.000 ευρώ άμεσα, ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες της και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Σύμφωνα με τη Live Sport, έχει σταλεί ήδη εξώδικο για αυτόν τον λόγο και έχει προτείνει να γίνει συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές την Πέμπτη για να λυθεί το ζήτημα. Αν δεν δοθούν οι 450.000 ευρώ που ζητά η FL,  η διοίκηση Σφακιανάκη ενημέρωσε ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της μέσω της δικαστικής οδού.

"Σύμφωνα με την παράγραφο 12 του νόμου 3479/2006 προβλέπεται ότι η Ένωση Α’ Εθνικής παρέχει, κατά τη ρητή πρόβλεψη του καταστατικού της, οικονομικές ενισχύσεις στα μέλη της, καθώς και στους συλλόγους Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών είτε απευθείας σε αυτούς είτε μέσω της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας ισομερώς. Οι ενισχύσεις αυτές εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της Ένωσης Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ανωτέρω διάταξη αποτυπώθηκε στον άνω νόμο, διότι το πνεύμα και ο σκοπός του νομοθέτη ήτο να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την ανώτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League) προς τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Football League)", αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στο εξώδικο.