Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ-Αβαξ κερδίζουν σύμβαση €205 εκατ. για την Ψυττάλεια


 Μετά από δύο χρόνια δικαστικών εμπλοκών και τρεις παρατάσεις της παλιάς σύμβασης, μπαίνει στην τελική φάση η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για τη διαχείριση-λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.
 Το έργο θα ανατεθεί - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στην κοινοπραξία Ακτωρ/Ελλάκτωρ-Αβαξ, με συμβατική αμοιβή περίπου 205 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικού προϋπολογισμού 320 εκατ. (έκπτωση 36%).
 Η ΕΥΔΑΠ άνοιξε την προσφορά της συγκεκριμένης κοινοπραξίας και προχωρά τις διαδικασίες ανακήρυξης μειοδότη, έχοντας πάρει “πράσινο φως” από το ΣτΕ, το οποίο απεφάνθη ότι οι προσφορές των άλλων δύο διεκδικητών δεν πληρούν τους όρους του διαγωνισμού και δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.
  Υπενθυμίζεται ότι εκτός της κ/ξ Ακτωρ/Ελλάκτωρ-Αβαξ, προσφορές είχαν υποβάλει οι ΤΕΡΝΑ/ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat σε συνεργασία με τη γαλλική Suez και η κοινοπραξία Μυτιληναίος-Κωνσταντινίδης-ACEA.
 Τον περασμένο Απρίλιο το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ είχε αποφασίσει και οι τρεις προσφορές πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και τους όρους του διαγωνισμού και γίνονται αποδεκτές. Ανακοίνωσε μάλιστα και τη βαθμολογία για τις τεχνικές προσφορές, η οποία ήταν: 1) Άκτωρ-Άβαξ 109,93 2) Ιntrakat- ΤΕΡΝΑ -Suez 108 και 3) Μυτιληναίος-Κωνσταντινίδης-ACEA 106.
 Η κοινοπραξία Ακτωρ-Αβαξη αντέδρασε προσφεύγοντας στο ΣτΕ. Το ανώτατο δικαστήριο τελικώς απεφάνθη  ότι η μόνη αποδεκτή προσφορά είναι αυτή του προσφεύγοντος επιχειρηματικού σχήματος, "λύνοντας τα χέρια" της ΕΥΔΑΠ για να προχωρήσει στην ανάθεση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα