Υγεία

Ελληνικό φάρμακο για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ


Ενα νέο διαγνωστικό φαρμακευτικό σκεύασμα που παράγεται στην Ελλάδα, βοηθά στην άμεση διάγνωση του Αλτσχάιμερ. Βρίσκεται ήδη στη διάθεση γιατρών και ασθενών και είναι συνταγογραφούμενο.

Στη χώρα μας παρασκευάζεται από την εταιρεία «Βιόκοσμος», στο πλαίσιο αποκλειστικής στρατηγικής συνεργασίας με τη Life Molecular Imaging (LMI).
Το νέο διαγνωστικό προϊόν είναι ένα από τα μόλις τρία -παγκοσμίως- αδειοδοτημένα ραδιοφάρμακα για την απεικόνιση PET των πλακών β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, που επιτρέπουν στους επιστήμονες να κάνουν ασφαλή διάγνωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η έρευνά μας εστιάζει στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών μορίων, που θα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά στη διάγνωση και θεραπεία», δήλωσε ο ιδρυτής της «Βιόκοσμος» Άγγελος Παγώνης.

«Διανύοντας την 3η δεκαετία της, η εταιρεία μας αναπτύσσεται δυναμικά στην παραγωγή ραδιοφαρμάκων. Στόχος μας είναι μέσω της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να μπορεί τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία να είναι άμεσα διαθέσιμες για την εξασφάλιση καλύτερης υγείας».

Το ραδιοφάρμακο για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των πρωτοποριακών προϊόντων της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, στους τομείς της Πυρηνικής Ιατρικής, της Ογκολογίας και της Νευρολογίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια στην Αττική. Από το 2020 λειτουργεί μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα στη Χαλκιδική, όπου παράγονται υψηλής τεχνολογίας ραδιοφάρμακα. Παράλληλα, έχει συνάψει συνεργασίες με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα