ΕΥΖην

Ένα γιγαντιαίο αγριολούλουδο σε 20όροφο κτήριο στο Jersey


Μια μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία δημιούργησε η Αμερικανή καλλιτέχνης Mona Caron στην τυφλή όψη 20όροφου κτηρίου στην Jersey City: ένα τοπικό αγριολούλουδο, που ακούει στο όνομα Joe Pye weed, χορεύει τρελά με τα πυκνά φύλλα του να αναδύονται από το μαύρο φόντο.

Η εδρεύουσα στο Σαν Φρανσίσκο και γεννημένη στην Ελβετία καλλιτέχνις εστιάζει σε site-specific τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους, οι οποίες αναφέρονται σε κοινότητες.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, παραγγελία στο πλαίσιο του Jersey City Mural Arts Program, είναι το τελευταίο έργο της Caron ως ύμνος στην ανθεκτικότητα.

Το αγριολούλουδο «σηκώνεται με τον ήλιο, ερχόμενο σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον», όπως επισημαίνει η Caron στον λογαριασμό της στο Instagram ( https://www.instagram.com/p/CSVEn4xsQYj/ ).

«Ένα τοπικό γηγενές αγριολούλουδο, ένα όπως λέγεται Joe Pye weed, θα έρχεται από μόνο του σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον. Ένα όνειρο της φύσης να νικά, της ζωής των φυτών να είναι αυτό που έστω για μια φορά πυργώνεται πάνω από μας, ξαναβάζοντάς μας στη θέση μας. Εύχομαι να μάθουμε. Εύχομαι να επιστρέψουν» γράφει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη