Χρηστικά

Ενεργειακή ακρίβεια: Νέο πακέτο μέτρων με αυτόματο μηχανισμό επιδότησης


Ένα νέο πακέτο ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που «στενάζουν» από την ενεργειακή ακρίβεια, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αναμένεται να το παρουσιάσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός άξονας του εν λόγω πλέγματος ενισχύσεων, συνολικού ύψους 1,5 δισ.ευρώ, θα είναι ένας αυτόματος μηχανισμός που θα επιδοτεί τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται και θα «»διαμορφώνεται» με βάση την χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρισμού και το όριο των ανατιμήσεων της μεγαβατώρας.

Με το συγκεκριμένο μηχανισμό μόνιμης διάρκειας, το οικονομικό επιτελείο δεν θα χρειάζεται να παρεμβαίνει σχεδόν σε μηνιαία βάση και να αναπροσαρμόζει τα μέτρα, κυρίως την παράμετρο που αφορά το ποσό της επιδότησης. 

Οι ενισχύσεις, πάντως, θα αποδίδονται μόνο σε νοικοκυριά που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά, περιουσιακά και κατανάλωσης. Τα εν λόγω κριτήρια θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες. 

Επίσης ο αυτόματος μηχανισμός θα αφορά και την ενεργοβόρο βιομηχανία, με κεντρική στόχευση να καλύψει τις επιχειρήσεις της μέσης τάσης.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα