Ενέργεια

ΕΝΙ: Κέρδη ρεκόρ 13,3 δισ. ευρώ, το 2022


Ρεκόρ κερδών κατέγραψε η Eni το 2022 που αποδίδονται στις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων για το τέταρτο τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Eni για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν για 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Για ολόκληρο το έτος το ποσό ανήλθε στα 13,3 δισ. ευρώ, ρεκόρ.

Το κόστος της ενέργειας έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, η σύγκρουση απειλεί να επιβάλει μια μακροπρόθεσμη αναταραχή που θα μπορούσε να κρατήσει τις τιμές σε υψηλά επίπεδα για τα επόμενα χρόνια.

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ακολούθησε τους ομολόγους του με αύξηση κερδών για το 2022, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτίναξε την αξία των βασικών εμπορευμάτων στα ύψη.

Η Eni έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ιταλίας εξασφαλίζοντας προμήθειες φυσικού αερίου από την Αφρική για να αντικαταστήσει τις ρωσικές εισαγωγές τα επόμενα δύο χρόνια. Τα κέρδη από τις έρευνες και την παραγωγή προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν περισσότερο από 70% σε σχέση με πέρυσι στα 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα