Αγορές

Επανήλθε η QCM: «Σάπιο μήλο» η Follie


Ως προστάτης των μικροεπενδυτών εμφανίζεται το fund, προμηνύοντας νέα χτυπήματα

Μετά την πρώτη επίθεση στην εισηγμένη Folli Follie και τις καταιγιστικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα - με τελευταία την σημερινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής - το fund QCM εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ότι στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας για την εταιρία δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση μας και πολλά στοιχεία που δείχνουν να την επιβεβαιώνουν».

Όπως σημειώνει επίσης «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν δικαίως την τελευταία λέξη όσον αφορά στην υπόθεση και έως ότου εκφραστούν με οριστικό τρόπο, η QCM θα περιμένει τις εξελίξεις προτού αναφωνήσει ‘νίκη’»

«Πιστεύουμε ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie ήταν ορθή ενέργεια σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ενεργήσει σε όλα τα στάδια με πολύ επαγγελματικό τρόπο», σημειώνει το QCM.

Όπως αναφέρει, «η καθυστέρηση στην παροχή αποδείξεων όσον αφορά στο ταμείο της εταιρίας είναι ένα στοιχείο μεγάλης ανησυχίας: Όπως έχουν ορθά επισημάνει πολλοί παρατηρητές, τέτοιους είδους στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εντός ωρών. Η ανικανότητα της Folli Follie να δώσει οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο εντός τριών εβδομάδων μιλά από μόνη της, ιδίως αν εξετασθεί ότι δεν έχουν δώσει και κάποια λογική αιτία για αυτή την καθυστέρηση.

Είμαστε ευχαριστημένοι που, για μια ακόμη φορά, συμβάλαμε προς την καλύτερη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, έχοντας αφαιρέσει, αυτό που θεωρούμε πως είναι ένα ‘χαλασμένο μήλο από το καλάθι’. Ενώ αισθανόμαστε συμπάθεια για τους πολλούς επενδυτές που υπέστησαν ζημιές εμπιστευόμενοι τη μοίρα τους στη διοίκηση των Folli Follie, αναθαρρούμε σκεπτόμενοι ότι μπορεί να έχουμε σώσει πολλούς πιθανούς επενδυτές από το να ακουμπήσουν τη μετοχή.

Στο μέλλον, θα θέλαμε όλες οι διεφθαρμένες επιχειρήσεις να γνωρίζουν ότι η QCM θα παρακολουθεί και θα ξαναχτυπήσει για να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές και να εξασφαλίσει πλούτο για τους μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση της QCM. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα