Υγεία

Επενδυτικό πρόγραμμα €356 εκατ. από τη DEMO - Θα παράγει και μονοκλωνικά στην Αττική


 Επταετές επενδυτικό πρόγραμμα-μαμούθ έχει αρχίσει να υλοποιεί η ελληνικών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανία DEMO, σχεδιάζοντας να δαπανήσει 356 εκατ. ευρώ μέχρι το 2027 για τη δημιουργία βιομηχανικών μονάδων παραγωγής πρώτων υλών και  τελικών σκευασμάτων, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς και για τη δημιουργία ερευνητικών εργαστηρίων με έμφαση στον τομέα της βιοτεχνολογίας. 

Το επενδυτικό πρόγραμμα παρουσίασε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Δέμος, σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΙΣΝ. Βασικός του κορμός είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου βιομηχανικού συγκροτήματος στην Αρκαδία, με 3 μονάδες για παραγωγή Α΄ υλών και 4 μονάδες για παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία.
 Στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης η εταιρεία ξεκίνησε ήδη τις επενδύσεις της, δημιουργώντας νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη, που θα απασχολήσουν πάνω από 100 επιστήμονες διαφόρων κλάδων. 
H λειτουργία της νέας R&D μονάδας θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας για υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και την ανάπτυξη της παραγωγής ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων και φαρμακευτικών πρώτων υλών.
 Με τις επενδύσεις αυτές σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η DEMO θα προχωρήσει στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης. 

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Δέμος, η εταιρεία πραγματοποιεί μία ακόμη επένδυση. δημιουργώντας πρότυπη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Αγιο Στέφανο Αττικής

Ο επικεφαλής της εταιρείας αναφέρθηκε ακόμη στις εξελίξεις της τελευταίας 10ετίας, που σημαδεύτηκε από την οικονομική-δημοσιονομική κρίση και τα μνημόνια. Οπως είπε, «σε αυτή τη δύσκολη δεκαετία, η DEMO βασιζόμενη στο τρίπτυχο επενδύσεις – εξωστρέφεια – παραγωγή αντεπεξήλθε με επιτυχία στις δυσκολίες, τετραπλασιαζοντας την παραγωγική της δυναμικότητα και αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της, κυρίως λόγω της εξαγωγικής της δυνατότητας.

Τα 2020 όμως μια νέα κρίση, αυτή τη φορά παγκόσμια, η πανδημία του COVID ήρθε να προστεθεί στο δύσκολο επενδυτικό τοπίο στον κλάδο. 
Η DEMO με τις ισχυρές παραγωγικές της δυνατότητες, πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια αυτή. Κάλυψε όχι μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και τις επείγουσες ανάγκες άλλων συστημάτων υγείας, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βραζιλίας και της Βολιβίας.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα