Χρηστικά

Πρόγραμμα επιδότησης 800-1.000 ευρώ για ηλιακό θςερμοσίφωνα


Ένα ακόμη πρόγραμμα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας θα "τρέξει" από το δεύτερο 15ήμερο Φεβρουαρίου. Αφορά την επιδότηση νοικοκυριών για αγορά-εγκατάσταση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή αντικατάσταση παλιού.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το το υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι έτοιμο να ξεκινήσει και θα ενταχθεί στο εθνικό σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, απ' όπου θα προέλθουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για τις επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα νοικοκυριά που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα πληρούν τα κριτήρια ένταξης - κυρίως εισοδηματικά -  θα λάβουν voucher 800-1.000 ευρώ για αγορά και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr, με κωδικούς Taxisnet. Κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για μία και μόνο κατοικία, κύρια ή δευτερεύουσα (εξοχική) ιδιόκτητη ή ενοικιασμένη.

Η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο 10ήμεο Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Αυτή η χρονική περίοδος επελέγη ως καταλληλότερη για λόγους καιρικών συνθηκών, που επιτρέπουν την εκτέλεση εργασικών σε οικοδομές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα