Αθλητικά

Εμεινε στο "Χ" ο ΠΑΟΚ με την Μπραν


Ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευθεί την ανωτερότητα και την υπέροχη του στον αγώνα με την νορβηγική Μπραν στην πέμπτη αγωνιστική του Europa League. Εμεινε στην ισοπαλία 1-1, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην κούρσα γιια την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη , χωρίς να παρουσιάσει τίποτα σπουδαίο. Είχε και την τύχη με το μέρος της, καθώς στο 18' απέφυγε την "ψυχρολουσία", όταν ο τερματοφύλακας Παβλένκα απέκρουσε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Κόρνβιγκ. 

Η απόκρουση έδωσε "ψυχολογικό προβάδισμα" στους Θεσσαλονικείς, που βελτίωσαν την απόδοση τους και κυνήγησαν το γκολ, χωρίς να δημιουργήσουν σπουδαίες ευκαιρίες. 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 64΄με γκολ του Ιβανούσεκ: Ο Τάισον βρήκε ωραία τον Ιβανούσετς εντός περιοχής και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο «δικέφαλος» πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 68′ ξανά με πλασέ του Ιβανούσετς, αλλά αυτή τη φορά ο Ντίνγκελαντ κατάφερε να αποκρούσει. Στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε.

Μετά το 75' οι Νορβηγοί βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν την ισοφάριση. Την πέτυχαν στο 89΄, οταν ο Κόρνβιγκ - που είχε χάσει το πέναλτι - σε μιά φάση διαρκείας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με το στήθος.

ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπιάνκο (62′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Ιβανούσετς, Τάισον (79′ Ντεσπόντοφ), Γιακουμάκης (84′ Τσάλοφ).

Μπραν: Ντίνγκελαντ, Χέλαντ, Πάλεσεν, Λάρσεν (72′ Ντε Ρούβε), Ντράγκσνες, Κόρνβιγκ, Σόρενσεν, Γκούντμουντσον (77′ Πέντερσεν), Μάθισεν (72′ Φιν), Χολμ, Κάστρο (72′ Χάαλαντ).

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις