Διεθνή

Aργεντινή: $20 δισ. από τις ΗΠΑ πριν τις εκλογές


Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την υπογραφή συμφωνίας ανταλλαγής νομισμάτων (swap line) ύψους 20 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η συμφωνία στοχεύει στη διασφάλιση σταθερότητας των τιμών και στην προώθηση βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η συμφωνία καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διμερή ανταλλαγή νομισμάτων και αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα των διεθνών συναλλαγματικών αποθεμάτων της Αργεντινής.

Ο πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι προετοιμάζεται για κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές την Κυριακή, οι οποίες θα μπορούσαν να καθορίσουν την κατεύθυνση της οικονομικής του πολιτικής.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου, όταν η ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις καθοριστικές εκλογές της επαρχίας του Μπουένος Άιρες πυροδότησε φυγή κεφαλαίων από το πέσο, το νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 7% σε σχέση με το δολάριο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα