Νέα ενεργειακή συμφωνία θα υπογράψει με τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν που θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη για την γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Την είδηση μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Το πρακτορείο προσθέτει οτι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να διευρύνουν μελλοντικά την συνεργασία στον αμυντικό τομέα και η Τουρκία να διπλασιάσει τις ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.
Με την νέα συμφωνία εκτιμάται οτι θα βελτιωθούν περαιτέρω οι διμερείς αμερικανοτουρκικές σχέσεις και η Τουρκία θα υποκαταστήσει ένα μέρος των εισαγωγών της από την Ρωσία.
Ο Ερντογαν επιδιώκει να εξασφαλίσει η χώρα επάρκεια ενεργειακών πόρων περιορίζοντας ταυτόχρονα τον βαθμό εξάρτησης της από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει προσωπικές επαφές με τον πρόεδρο Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα.