Συνέχεια δίνουν οι New York Times στο θέμα που προέκυψε με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον τους ο Τραμπ, κατηγορώντας την εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση.
Μετά την απάντηση της ομάδας των δημοσίων σχέσεων της εφημερίδας, η CEO παίρνει και αυτή θέση για την αγωγή του Αμερικανού προέδρου.
Η Μέριτ Κόπιτ Λέβιεν τόνισε οτι η εφημερίδα της δεν θα πτοηθεί από άλλη μία προσπάθεια να περιοριστεί η ελευθερία του Τύπου.
Στην αγωγή που κατέθεσε τη Δευτέρα, ο Τραμπ κατηγορεί την εφημερίδα ότι δημοσίευσε με δόλο άρθρα και ένα βιβλίο γεμάτο «απεχθείς διαστρεβλώσεις και χαλκεύματα για τον Πρόεδρο Τραμπ».
Η αγωγή είναι νομικά αβάσιμη, δήλωσε η CEO σε συνέδριο των Financial Times.
“Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα εγχειρίδιο Τραμπ που περιλαμβάνει τακτικές και μέσα επιθέσεων κατά του Τύπου … Δεν θα πτοηθούμε απ’ αυτό” τόνισε η Λεβιέν.