Διεθνή

CNN: Τραμπ και Νετανιάχου είχαν «τεταμένη» τηλεφωνική συνομιλία για τον Λίβανο


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε μια "τεταμένη" τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την Πέμπτη, σύμφωνα με αμερικανική και ισραηλινή πηγή με γνώση της επικοινωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το Ισραήλ ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει απευθείας συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με τον Λίβανο.

Ο Νετανιάχου φέρεται να κατανόησε ότι, αν δεν ζητούσε απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο, ο Τραμπ θα μπορούσε απλώς να ανακοινώσει μονομερώς κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με την ισραηλινή πηγή που μίλησε στο CNN.

Ήταν τουλάχιστον η τρίτη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών μέσα στην εβδομάδα, με τον Λίβανο να αποτελεί βασικό θέμα. Την Τρίτη, οι δύο ηγέτες είχαν επικοινωνήσει πριν ο Τραμπ ανακοινώσει κατάπαυση του πυρός δύο εβδομάδων με το Ιράν. Σύμφωνα με την ισραηλινή πηγή, ο Νετανιάχου άσκησε πιέσεις στον Τραμπ ώστε το ζήτημα του Λιβάνου να παραμείνει εκτός του πλαισίου της εκεχειρίας με το Ιράν.

Σε ερώτημα του CNNi, το γραφείο του Νετανιάχου δήλωσε ότι η περιγραφή μιας «τεταμένης» συνομιλίας με τον Τραμπ ήταν «ψευδής» και ότι επρόκειτο για μια «φιλική» συζήτηση. «Οι δύο ηγέτες συνεργάζονται σε πλήρη συντονισμό και με αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε το γραφείο.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στο αίτημα του CNNi για σχόλιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις