Διεθνή

Γερμανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε δυνάμεις ασφάλειας για την Ουκρανία


Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Λαρς Κλινγκμπάιλ (SPD), άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας σε δυνάμεις που θα υλοποιήσουν τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, τονίζοντας όμως ότι πρώτος στόχος παραμένει η κατάπαυση του πυρός.

«Έπειτα από την κατάπαυση του πυρός, όλα μπορούν να συζητηθούν, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ρόντεριχ Κιζεβέτερ (CDU) τόνισε ότι η πιο αξιόπιστη μακροπρόθεσμη εγγύηση ασφάλειας για την Ουκρανία θα ήταν η ένταξή της στο ΝΑΤΟ, με την προστασία που προσφέρει και την ανάγκη ανάπτυξης στρατευμάτων, στην οποία η Γερμανία θα πρέπει να συμβάλει.

Η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Σιεμτγιέ Μέλερ, υπογράμμισε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος για όλες τις εγγυήσεις ασφαλείας, ενώ η συμμετοχή της Ευρώπης θα είναι σημαντική αλλά οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν μετά τη λήξη του πολέμου και την έναρξη διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις