Διεθνή

ΗΠΑ: Τρείς πυροσβέστες νεκροί σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές


Τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν και δύο υπέστησαν εγκαύματα όταν τους τύλιξαν φλόγες από τις ταχέως κινούμενες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες μαίνονται σε συνθήκες καύσωνα και ανέμων κοντά στα σύνορα Κολοράντο-Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνάδελφοί τους πυροσβέστες έχουν στήσει καταφύγια έκτακτης ανάγκης από το Σάββατο (27/06) στην κομητεία Μέσα του Κολοράντο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον τρεις δασικές πυρκαγιές έχουν ενωθεί, δημιουργώντας ένα μεγάλο μέτωπο και μέχρι στιγμής έχουν καεί 114 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι θερμοκρασίες στο Γκραντ Τζάνκτιον (πόλη στην πολιτεία του Κολοράντο, κοντά στα σύνορα με την Γιούτα) έφτασαν τους 34 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν έως και 71 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Wildland των ΗΠΑ, που δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος για τον εξορθολογισμό της πυρόσβεσης και της μείωσης των πυρκαγιών σε δημόσιες εκτάσεις, με δήλωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τις απώλειες και «την ακλόνητη υποστήριξή μας στα αγαπημένα πρόσωπα που έμειναν πίσω». «Η γενναιότητα, η αφοσίωση και η θυσία τους δεν θα ξεχαστούν ποτέ», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μέσα ζήτησε από τους κατοίκους να εκκενώσουν ένα κομμάτι γης το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μονοπάτι για την πυρκαγιά και να ενεργοποιήσουν το νερό άρδευσης. Το ομοσπονδιακό Γραφείο Διαχείρισης Γης έκλεισε την πρόσβαση του κοινού σε εδάφη που διαχειρίζεται στην περιοχή.

«Ο πυροσβέστης και η δημόσια ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση. «Το προσωρινό κλείσιμο των εδαφών είναι για να μειωθεί η έκθεση σε επικίνδυνες καταστάσεις λόγω των ταχέων ρυθμών εξάπλωσης και της συμπεριφοράς πυρκαγιάς που έχει επιδείξει η φωτιά. Το κοινό πρέπει να παραμείνει μακριά από αυτά τα κλειστά εδάφη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις