Η Κίνα θα ενισχύσει την προσφορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για την καλύτερη υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας, σύμφωνα με μία αναφορά που κατατέθηκε για διαβούλευση (16 Οκτωβρίου) στη Διαρκή Επιτροπή του Λαϊκού Εθνικού Κογκρέσου, που αποτελεί το κυριότερο νομοθετικό σώμα της Κίνας.
Από το Νοέμβριο του 2024, ο χρηματοοικονομικός τομέας ενίσχυσε την υποστήριξή του στην πραγματική οικονομία, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας αναφοράς.
Μεταξύ του Νοεμβρίου του 2024 και του Σεπτεμβρίου του 2025, συνολικά 98 εταιρίες ενεργοποίησαν την αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών τους, με τις ιδιωτικές εταιρίες και τις βιομηχανίες στρατηγικά αναδυόμενων βιομηχανιών ν’ αντιστοιχούν σε ποσοστό 86% και 92% αντίστοιχα επί του συνόλου των επιχειρήσεων.
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τα δάνεια σε τομείς, όπως αυτοί της επιστήμης και της τεχνολογίας, της πράσινης ανάπτυξης, των χρηματοοικονομικών, της φροντίδας των ηλικιωμένων, αλλά και της ψηφιακής οικονομίας ξεπέρασαν το γενικό ποσοστό δανειοδοτήσεων, κατά την ίδια περίοδο.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ