Εγκαταστάσεις που παράγουν το 17% του εξαγωγικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της εταιρείας QatarEnergyκαταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της Τεχεράνης, και θα χρειαστούν τρία έως πέντε χρόνια για να ξαναρχίσουν να λειτουργήσουν.
Αυτός ο διευθυντής σύμβουλος της QatarEnergy Σάαντ αλ-Καάμπι, αναφερόμενος στο Ras Laffan, στο βόρειο Κατάρ, το μεγαλύτερο κέντρο υγροποίησης φυσικού αερίου στον κόσμο.
«Ποτέ, και στα πιο άγρια όνειρά μου, δεν είχα φανταστεί ότι το Κατάρ θα δεχόταν τέτοια επίθεση, ειδικά από την αδελφή μουσουλμανική χώρα τον μήνα του ραμαζανιού», τόνισε ο Σάαντ Καάμπι στο πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ φαίνεται ότι μια ιρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στην κύρια εγκατάσταση φυσικού αερίου στη βόρεια ακτή του ημιράτου.
«Η πολιτική άμυνα αντιμετωπίζει πυρκαγιά στην Ras Laffan μετά από ιρανική στόχευση», ανέφερε το υπουργείο από τη Ντόχα, σε ανακοίνωσή του.
Η κρατική εταιρεία ενέργειας του Κατάρ ανέφερε ότι οι πυρκαγιές που προέκυψαν από τις ιρανικές επιθέσεις στην κύρια εγκατάσταση φυσικού αερίου της προκάλεσαν «εκτεταμένες ζημιές».
«Η QatarEnergy επιβεβαιώνει ότι η βιομηχανική πόλη Ras Laffan απόψε έγινε στόχος πυραυλικών επιθέσεων », ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.