Ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, δήλωσε ότι η κατάσταση στην παραλιακή περιοχή της Αλυκής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, είναι υπό έλεγχο και «προλάβαμε τα χειρότερα».
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τον οικισμό, ωστόσο η άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων απέτρεψε την εξάπλωσή της προς τα σπίτια. «Η φωτιά δεν κατευθύνεται πλέον προς τον οικισμό, καθώς οι άνεμοι έχουν αντίθετη κατεύθυνση», ανέφερε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι δεν απαιτείται εκκένωση της περιοχής.
Ο κ. Αναστασίου πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την κατάσβεση, καθώς οι άνεμοι πνέουν με χαμηλή ένταση, 3 έως 4 μποφόρ.
Η Πυροσβεστική ενίσχυσε άμεσα τις δυνάμεις της στην περιοχή, με 62 πυροσβέστες, 18 οχήματα και τρεις διμοιρίες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος συμμετέχουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.