Ελλάδα

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Enterprise Greece και Invest in Georgia


Η Enterprise Greece και η Invest in Georgia υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του γεωργιανού οργανισμού στην Αθήνα.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Δημήτρης Σκάλκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Georgia, Mikheil Khidureli.

Η συμφωνία θέτει τις βάσεις για πιο συστηματική θεσμική συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών, με στόχο την προώθηση επενδύσεων, την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τις δύο αγορές.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε κατά της διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του κ. Khidureli και του Deputy CEO της Invest in Georgia, κ. Tornike Sulaberidze, οι οποίοι συμμετείχαν επίσης σε συναντήσεις εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής και θεσμικής κοινότητας, σε συνδιοργάνωση της Enterprise Greece και της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Αθήνα.

Κατά τις συναντήσεις εξετάστηκαν προοπτικές συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές, οι μεταφορές και τα logistics, οι ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες, ο τουρισμός και η φιλοξενία, το real estate και η μεταποίηση.

O Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Δημήτρης Σκάλκος, δήλωσε: «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στην Enterprise Greece και την Invest in Georgia αποσκοπεί στην περαιτέρω ενδυνάμωση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε συνέχεια των θετικών επιδόσεων των τελευταίων ετών.

Έχοντας προσδιορίσει ως δυνητικούς κλάδους ανάπτυξης την ενέργεια, τις υποδομές, τα logistics, την τεχνολογία και τον τουρισμό, στόχος μας είναι η συμφωνία αυτή να αποκτήσει πρακτικό περιεχόμενο, μέσα από στοχευμένες δράσεις, επιχειρηματικές επαφές και συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες προς όφελος των επιχειρήσεων και των δύο χωρών».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα