Πολιτική

Επικοινωνιακή αντεπίθεση για αλλαγή ατζέντας από Μητσοτάκη/ΝΔ


Στα θέματα της καθημερινότητας και της οικονομίας θα εστιάσει η κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών - Το αφήγημα για σταθερότητα στη χώρα προτάσσει το Μαξίμου

Με επικοινωνιακή αντεπίθεση και... “πορεία προς το λαό” η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούν να ανατρέψουν το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για το δυστύχημα των Τεμπών. Βασικός στόχος η αλλαγή ατζέντας στη δημόσια συζήτηση και η μετατόπιση της πολιτικής αντιπαράθεσης στα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας του πολίτη.

Οι επιτελείς του Μαξίμου εκτιμούν ότι αυτά αποτελούν το ισχυρό σημείο της κυβέρνησης και το προνομιακό έδαφος όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση με επιχειρήματα και στοιχεία. Στις περιοδείες που θα πραγματοποιήσει σε όλη τη χώρα και στις δημόσιες εμφανίσεις του ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αναδείξει το κυβερνητικό έργο στον τομέα της οικονομίας.

Θα δώσει επίσης έμφαση στα αποτελέσματα των πολιτικών της, που οδηγούν σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε συνεχή αποκλιμάκωση της ανεργίας, καθώς και στις παρεμβάσεις της για στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και η προεκλογική μάχη που έχει αρχίσει επικεντρώνεται στο θέμα των Τεμπών και των κυβερνητικών χειρισμών που αφορούν θέματα Κράτους δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας.  Ουδείς ασχολείται με τα ευρωπαϊκά θέματα και οι ευρωεκλογές προσλαμβάνουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Το αποτέλεσμα της κάλπης του Ιουνίου δεν πρόκειται να ανατρέψει την κυβέρνηση – όποιο κι αν είναι. Θα διαμορφώσει όμως κλίμα και δυναμική, που μπορεί να προκαλέσουν αποδυνάμωση της κυβέρνησης και να πυροδοτήσουν διαδικασίες αποσταθεροποίησης.

Αυτό θα είναι το αποφασιστικό επιχείρημα που θα προβάλει ο κ. Μητσοτάκης  κατά την προεκλογική περίοδο, ζητώντας από τους “δυσφορούντες” ψηφοφόρους της ΝΔ και από το κεντρώο-φιλελεύθερο κομμάτι του εκλογικού σώματος να στηρίξουν  το κυβερνών κόμμα, και να μη ρίξουν “ψήφο διαμαρτυρίας” ή “προειδοποίησης”.

Η “σταθερότητα” θα είναι η λέξη που θα ακούγεται συνεχώς στις ομιλίες και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Θα την επικαλείται ως αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να συνεχίσει στο δρόμο της ανάκαμψης και της κανονικότητας. Το βασικό -ρητορικό- ερώτημα που θα θέτουν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στους ψηφοφόρους είναι:  "Ποια παράταξη μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα;”

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα