Ελλάδα

Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ για τη χολέρα στο «Έλενα Βενιζέλου»


Επιμένει στην θέση της για εμφάνιση του δονακίου χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πριν το ΚΕΕΛΠΝΟ λάβει τα σχετικά δείγματα στις 19 Οκτωβρίου, τα οποία βγήκαν τελικά αρνητικά, είχε προηγηθεί απολύμανση στις 18 του μηνός. 

Αντίθετα, στα πέντε δείγματα που είχαν ληφθεί από την Ομοσπονδία, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την απολύμανση υπήρχε το δονάκιο της χολέρας, τονίζει ο κ. Γιαννάκος. 

Μάλιστα τα δείγματα εξακολουθούν να φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου και η ανάλυσή τους φέρει τις υπογραφές των επιστημόνων που διαπίστωσαν την ύπαρξη του δονακίου χολέρας. 

Η νομική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει στοιχεία στον Πρόεδρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκειμένου να διευκολύνει τις έρευνες.

Παράλληλα θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για την υβριστική συμπεριφορά του. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις