Επιχειρήσεις

Eπ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group


H Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το πράσινο φως στη συμφωνία απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group, βάζοντας τέλος σ’ ένα πολύμηνο επιχειρηματικό σίριαλ.

Σύμφωνα με το Διατακτικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού που γνωστοποιήθηκε στην Attica Group, «η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, εγκρίνει ομόφωνα, κατ’ άρθρο 8 παράγραφο 6 του ν. 3959/2011, την υπ’αριθ. πρωτ. 9484/25.10.2022 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία συνίσταται στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας με την επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε (ΑΝΕΚ) από την εταιρεία με την επωνυμία ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας προβλέπεται η τελική έγκριση της από τις γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων επιχειρήσεων όπως και η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα