Άμυνα & Διπλωματία

Ερντογάν: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες στο Λαύριο


Μαίνεται η τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος, αυτή τη φορά με δηλώσεις του προέδρου της γειτονικής χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τρομοκράτες και στο Λαύριο και όπλα σε Θράκη και νησιά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε  πως η Αθήνα προστατεύει τρομοκράτες σε στρατόπεδο στο Λαύριο και τα όπλα σε δυτική Θράκη και νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για τη χώρα του.

«Οι τρομοκράτες προστατεύονται σχεδόν σε κάθε χώρα στην Ευρώπη, ειδικά στο ελληνικό στρατόπεδο στο Λαύριο», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες είναι απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια των δυτικών κρατών, που προστατεύουν τρομοκρατικές ομάδες.  «Περιμένουμε από όλες τις χώρες, ειδικά από τους γείτονες, να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων», είπε.

Εν συνεχεία, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που την παρακινούν» και συμπλήρωσε πως «τα όπλα που συσσωρεύονται στη δυτική Θράκη και τα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Η δύναμή μας είναι πολύ πέρα απ’ αυτά», υπογραμμίζοντας ότι «η υποστήριξη από την Αμερική δεν θα σας σώσει».

Κλείνοντας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν θέλει το Αιγαίο και η Μεσόγειος να «μολύνονται με ανθρώπινο αίμα, δάκρυα ή εχθρότητα», αλλά «θέλουμε ειρήνη και ηρεμία με όλη μας την καρδιά».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα