Τράπεζες

Εσωτερική κρίση και αλλαγές στην Attica Bank


Αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Attica Bank φέρνει η παρέμβαση της ΤτΕ με στόχο την απομάκρυνση του μέχρι χθες προέδρου της τράπεζας Παν. Ρουμελιώτη - μία κίνηση με φόντο την αντιπαράθεση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα με την κυβέρνηση.

Ο ΕΦΚΑ που είναι ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου  της τράπεζας Παν. Ρουμελιώτη και του διευθύνοντος συμβούλου Θ. Πανταλάκη. Ο πρώτος - που είχε κυβερνητική στήριξη, υπέβαλε χθες παραίτηση. Ο δεύτερος - ο οποίος ανήκει στο "σύστημα Στουρνάρα", αρνήθηκε να παραιτηθεί, παραπέμποντας το θέμα τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Ως νέος πρόεδρος της Attica Bank στη θέση του αποχωρήσαντος Π. Ρουμελιώτη προτάθηκε ο Γιώργος Μιχελής, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο οποίος είχε διατελέσει και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας.

Στο ΔΣ της Attica Bank που συνεδρίασε σήμερα, συζητήθηκε επίσης πρόταση να δοθεί η θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον νυν αναπληρωτή CEO Γιάννη Τσακιράκη. Ομως η άρνηση του κ. Πανταλάκη να παραιτηθεί περιπλέκει τα πράγματα.

Η  συνέχεια θα εξαρτηθεί από την έκβαση του μπρα-ντε-φερ  κυβέρνησης-Στουρνάρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλά επίπεδα

Διαβάστε επίσης