Κοινωνική Ευθύνη

Mπόνους 500 ευρώ σε εργαζόμενους για εμβολιασμό!


Διαφορετική προσέγγιση από τις συνήθεις απειλές και τους εκβιασμούς για τον εμβολιασμό εργαζομένων ακολουθεί εταιρεία αλουμινίου με έδρα τη Λάρισα, προτάσσοντας το οικονομικό κίνητρο. Συγκεκριμένα δίνει μπόνους 500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενό της, ο οποίος θα ολοκληρώνει τον εμβολιασμό του

Όπως ανακοίνωσε η Cosmos Aluminium AE, τα χρήματα θα δίνονται με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού, ενώ το μέτρο αυτό θα συνοδεύεται με εκτεταμένη καμπάνια σε μέσα επικοινωνίας αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο πληροφόρησης της εταιρίας.

«Θέλουμε να συμβάλλουμε κι εμείς με το λιθαράκι μας στο τείχος ανοσίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminum, Γιάννης Καντώνιας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. 

Από τους περίπου 180 εργαζόμενους, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί οι 30, και άλλοι 90 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση, ενώ υπάρχουν και αρκετοί εργαζόμενοι – γύρω στο 40% με 45% - που δεν μπορούν να εμβολιαστούν είτε για λόγους υγείας, είτε επειδή έχουν ήδη νοσήσει. 

«Ήταν μια κίνηση επιβράβευσης στους εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι με υπευθυνότητα ακολούθησαν τις οδηγίες των γιατρών και της επιτροπής των ειδικών, χωρίς αντιδράσεις. Τα χρήματα έχουν ξεκινήσει και δίνονται από τον Ιούνιο, μαζί με τη μισθοδοσία, σε όσους έχουν ολοκληρώσει τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας είναι η ακόλουθη:

«Η διοίκηση της εταιρίας COSMOS Aluminium AE, συντασσόμενη πλήρως με την κοινωνική ευαισθησία αλλά και την ατομική υπευθυνότητα των εργαζομένων της και σε άμεση προσαρμογή με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αποφάσισε να παρέχει έξτρα bonus εμβολιασμού αξίας €500 για κάθε εργαζόμενό της που ολοκληρώνει την διαδικασία εμβολιασμού του, παρέχοντας το επίσημο πιστοποιητικό.

Το μέτρο αυτό θα συνοδεύεται με εκτεταμένη καμπάνια σε μέσα επικοινωνίας αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο πληροφόρησης της εταιρίας με προτροπές και υποκινήσεις προς τους εργαζομένους να προβούν σε εμβολιασμό κατά του SARS – CoV – 2 «…για το καλό όλων μας»

Το μέτρο αυτό του έκτακτου Bonus δεν είναι καθόλου ξένο στους εργαζομένους της COSMOS καθώς η διοίκηση της εταιρίας πολλές φορές έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο επιβράβευσης και παρακίνησης όπως π.χ. πέρυσι για την προσαρμοστικότητα των εργαζομένων στα νέα μέτρα ασφαλείας μοίρασε έκτακτο bonus που έφτανε τα €2000.

Και όλα αυτά συμπληρωματικά στα ετήσια bonus αποτελεσμάτων που συνήθως ξεκινούν από έναν επιπλέον μισθό (15ο) και φτάνουν με ειδικά συμπληρωματικά bonus στα επίπεδα αρκετών χιλιάδων ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Η COSMOS Aluminium AE είναι πρότυπη εταιρία διέλασης αλουμινίου με έδρα την Λάρισα και σήμερα απασχολεί 180 εργαζόμενους με προοπτική το καλοκαίρι του 2022 να μισθοδοτεί περισσότερους από 220!»